Hvem er Pictofix

Pictofix er et danskejet firma, der fremstiller magneter til dekorationsbrug med motiver af klassiske plakater, reklamer, litografier og andre grafiske værker. I begrænset omfang fremstiller vi også plakatoptryk i et mellemformat (str. A2, dvs. 42×59,3 cm). Vi kalder dem “Salonplakater”.

Vores filosofi:
Pictofix fremstiller magneter og plakater med kunstmotiver ud fra et ønske om, at den kunst vi gengiver, skal fremtræde så farveægte og originaltro, som muligt. Det gælder også på det lille format, som nu engang er til rådighed på en magnet.

Vi tilstræber at tilbyde produkter, hvor det er kunstværket, som er i centrum, og hvor motivet fremstår så klart som muligt i sin egen ret. For magneternes vedkommende, så vidt muligt uden at uvedkommende elementer fra magnetens udformning griber forstyrrende ind. Derfor har vi udformet den så enkelt og stilrent, som overhovedet muligt.

Det er først og fremmest hverdagskunsten, som er i centrum på de produkter, som vi tilbyder. Hverdagskunst, sådan som den er kommet til udtryk gennem plakater, illustrationer og karikaturer tegnet af toneangivende grafiske kunstnere gennem den mere end hundredårige periode, der er forløbet siden udviklingen af den farvelitografiske trykkeproces gjorde det muligt at massefremstille kunst i høj kvalitet.

Vi samarbejder tæt med mange af arvingerne til de anvendte kunstværker om at opnå en klar og troværdig gengivelse af kunstværket, så tæt som muligt på det oprindelige kunstværk. Plakater og meget af den øvrige hverdagskunst er sjældent blevet skabt med henblik på bevarelse over en længere årrække, og de overlevende eksemplarer er derfor ofte præget af tidens tand, nogle endda i ganske alvorlig grad. Ved fremstillingen af vores produkter, tager vi derfor udgangspunkt i så velbevarede originaler, som vi har kunnet få adgang til, og forsøger derudfra at genskabe motiverne på en måde, så de så vidt muligt fremstår, sådan som de må antages at have gjort, da de var nye.

Både salonplakaterne og magneterne fremstilles i Danmark gennem en håndværksmæssig proces, hvor produkterne forarbejdes omhyggeligt og løbende kontrolleres for evt. fejl, før de sendes på markedet. Til fremstillingen bruger vi råvarer af høj kvalitet, som betyder at de kan holde sig pæne i en årrække. Magneterne er robuste, og har en styrke, som gør dem velegnede til brug på opslagstavler og lign. hvor de uden problemer kan fastholde indtil flere A4-ark.

Rettighedshavere:
Vi lægger stor vægt på at finde frem til de retmæssige indehavere af copyrighten til de værker, som vi anvender på vores magneter. I enkelte tilfælde er det ikke lykkedes os at finde frem til eventuelle retmæssige rettighedshavere. Skulle nogen føle, at deres rettigheder er gået for nær, hører vi meget gerne fra dem.

Specialmagneter:
Repræsenterer du en virksomhed, kan Pictofix fremstille magneter efter jeres egne motiver og ønsker i både små og store oplag. Ring eller skriv og hør nærmere om mulighederne.

Sådan handler du hos os som privatperson
For at foretage et køb hos os, skal du igennem 6 trin:
1. Find den eller de varer du ønsker, og læg dem i indkøbskurven. Gå herefter til kassen.
2. Indtast dine personlige oplysninger.
3. Vælg forsendelses-/betalingsmåde.
4. Godkend vores handelsbetingelser.
5. Tjek at alle oplysninger er korrekte, og godkend købet.
6. Du bliver nu viderestillet til betaling gennem betalingsformidleren ‘QuickPay’.

Er du forhandler af Pictofix magneter og salonplakater kan du afgive din bestilling gennem denne hjemmeside
1. Opret et erhvervslogin med dit eget login og password, eller log ind på din side, hvis du allerede er oprettet. (Bemærk at vi har skiftet web-udbyder pr. maj måned 2020, og at evt. tidligere oprettet logins ikke længere fungerer.)
2. Find den eller de varer du ønsker, og overfør dem til din opsamlingsliste. Hvis du tidligere har bestilt, kan du regne med, at priser og vilkår er uændrede, med mindre du får specifik besked herom. Har du ikke oplysningerne fra tidligere, så send en mail og bed om at få dem tilsendt.
3. Indtast de relevante oplysninger inkl. CVR-nummer og evt. EAN nummer.
4. Tryk på ‘Send listen som bestilling til Pictofix’.
5. Sørg for at gemme din liste inden du logger ud. Så kan du altid vende tilbage til den, og evt. genbruge den ved efterfølgende bestillinger. Du har mulighed for at redigere i en tdligere bestilling og genbruge den som ny bestilling.
6. Når vi har modtaget din bestilling, behandler vi den, og du vil modtage en bekræftelse. Forventet leveringstid er normalt ca. to uger. Vi sender faktura med varerne til betaling inden for 14 dage efter modtagelsen af varerne.

Fakta om Pictofix:
Navn & indehaver: Pictofix v/Thomas Borchorst

Postadresse: Gammelmosevej 85, 2. th.
DK-2800 Kgs. Lyngby
(Der er ingen butik på adressen)

Telefon: 45 88 07 14
Email: Info@pictofix.dk

Driftsform: Enkeltmandsvirksomhed
CVR: 24 64 71 57
Etableret: Oktober 2000