Ved køb af 5 magneter
spar 15 %
Fri fragt
ved køb fra 20 stk.
Vi er
E-mærket godkendt
Køb på webshoppen
eller via forhandlere
Tlf.: 45 88 07 14
E-mail.: Info@pictofix.dk
E-mærket

Liste over magneter med værker af  Henrik Hansen [1902 - 1980]

Ole Henrik Laub skriver om sin far:
Henrik Hansen blev født i Aarhus, men voksede op på Amager, hvor hans far var lagerforvalter. Allerede som 14-15-årig tegnede Henrik motiver til Stenders postkort og senere til festtelegrammer for postvæsenet. Som 16-årig tog han til Sverige og blev porcelænsmaler på fabrikken i Linköping.
     Men Henrik Hansen ville noget mere. I 1920 kom han ind på Kunstakademiet i København, hvor han bl.a. blev undervist af professor Aksel Jørgensen. I 1921 rejste han sammen med en studiekammerat Harry Meyer til Italien, og det blev til stor inspiration for ham. Først i 1920erne var han meget efterspurgt som tegner og illustrator og fik mange opgaver for Hjemmet, Søndags BT og Familiejournalen. Det var især forsider og illustrationer til fortsatte romaner, der gjorde ham populær. Karakteristisk for Henrik Hansens tegninger var, at der med en let og enkel streg var bevægelse, fart og dynamik over hver enkelt af illustrationerne.
     Midt i 1920'erne blev han hentet til Aarhus Posten og kort efter headhunted til Aarhuus Stiftstidende. Her tegnede han til alverdens begivenheder: brand, cirkus, retssager og foredrag. Alt, hvor man i dag nok ville have sat en fotograf til at dække billedsiden. Sideløbende blev Henrik Hansen meget populær som plakatkunstner, ligesom han lavede et stort antal bogomslag og havde et nært samarbejde med flere forlag. Et kapitel for sig er Henrik Hansens samarbejde med Victor B. Strand, ungdomsvennen, der byggede en stor virksomhed op med Tørsleff & Co og senere Toms og Anthon Berg m. fl. Medvirkende til succesen var Henrik Hansens emballager, som vi kender dem den dag i dag: Vanila, Atamon, Prinsessebudding og mange andre.

Se mere